Woensdag 16 Oktober 2019

Recent is in onze gemeente een nieuwe werkgroep voor de Stichting Hulp Vervolgde Christenen gestart. De stichting is een interkerkelijke organisatie die zich wereldwijd inzet voor vervolgde christenen. Als werkgroep focussen wij ons op hulp aan het Rohingyavolk. Dit volk leeft grotendeels in het Zuid-Aziatische land Myanmar, waar het feitelijk statusloos is. De Rohingya hebben te maken met grof geweld, uitbuiting, corruptie en moeten verkrachtingen verduren.

In onze nieuwe werkgroep van de Stichting Hulp Vervolgde Christenen bedenken en organiseren wij activiteiten binnen en buiten de gemeente om op deze manier de christen-Rohingya te helpen en te bemoedigen. Zo ging de opbrengst van Happen en Stappen in de gemeenteweek naar dit project. 

Door de opbrengsten van de activiteiten proberen we hun omstandigheden te verbeteren, onderwijs te kunnen realiseren en de verspreiding van het evangelie te optimaliseren. Wilt u, wil jij, ook (actief) meedoen in onze werkgroep en/of heb je ideeën of tips? Schroom niet om contact met ons op te nemen via 06-22346957. Ook eventuele vragen beantwoorden wij graag.

De problemen van de Rohingya in de vluchtelingenkampen zijn groot. Armoede, honger en ziekten zijn de grootste bedreigingen. Ook zijn er te weinig scholen in de vluchtelingenkampen, waardoor veel kinderen in de belangrijkste periode van hun leven onderwijs moeten missen.Vanwege het vele geweld en de leefomstandigheden zoeken veel Rohingya een goed heenkomen in het buurland Bangladesh. Daar worden ze ondergebracht in vluchtelingenkampen. De omstandigheden in de kampen zijn echter vreselijk.

Evangelisatie onder de Rohigya in de kampen
Christenen hebben het niet gemakkelijk in Bangladesh, ruim 85% van de inwo-ners is moslim. De Rohingya worden gezien als een bevolkingsgroep met een etnische moslimachtergrond, daardoor is de kleine groep christenen extra kwetsbaar vanwege sociale groepsdruk door moslims. Enkele Bengalese dominees, die zelf ook een moslimachtergrond hebben, startten enkele jaren geleden met evangelisatie onder de Rohingya. Wat onmogelijk leek doet de Heere God: enkelen van de vluchtelingen zijn tot geloof gekomen! Nu evangeliseren ze zelf, waardoor kleine christelijke gemeenschappen zijn ontstaan in de vluchtelingenkampen.

Namens Werkgroep HVC Urk,
Alice Pasterkamp
Marga Kater (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Marian Wakker
Rien Bogert
Martin Woord (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Dagelijks Woord

  • Maar die inziet in de volmaakte wet, die der vrijheid is, en daarbij blijft, deze, geen vergetelijk hoorder geworden zijnde, maar een dader des werks, deze, zeg ik, zal gelukzalig zijn in dit zijn doen. -- Jakobus 1:25