Zaterdag 8 Augustus 2020

De vakantie is begonnen en zoals u ondertussen al van ons gewend mag zijn willen we u/jou graag op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelingen rondom het verenigingsleven.

Er ligt een veelbewogen periode achter ons waarbij het verenigingsleven abrupt tot een einde kwam door de Coronacrisis. De gevolgen waren toen nog niet te voorzien en menigeen dacht dat het van korte duur zou zijn en we weer snel op de oude voet bij elkaar konden komen. Dit blijkt helaas niet zo te zijn en daardoor liggen er verschillende uitdagingen voor ons terwijl het verenigingsseizoen wel weer een invulling dient te krijgen.

Door het “nieuwe normaal" zullen wij en ook u/jij moeten gaan nadenken over hoe we samen onze vereniging/Bijbelstudiegroep vorm gaan geven met in achtneming van de huidige regelgeving. Als werkgroep verenigingen willen we dan ook het volgende bij u/jou onder de aandacht brengen.

Er zijn namelijk binnen de kerkenraad ook besluiten genomen met het oog op het komende seizoen.

Dit betreft vooral de voorrangspositie van de catechisaties en jeugdverenigingen waardoor er met de afstands- en hygiëneregels bijna geen plaats meer blijkt te zijn voor de volwassenverenigingen in de kerkzalen. Ook zouden er met in achtneming van de 1,5 meter maar een beperkt aantal personen in de zalen kunnen, zodat de grotere verenigingen met geen mogelijkheid in hun huidige vorm samen kunnen komen. Om even een voorbeeld te geven, waar normaal 30 personen bij elkaar konden zitten is dat nu nog met maar 10 personen mogelijk in een zaaltje.

Verder zien we ervan af om dit seizoen een papieren versie uit te brengen van het overzicht omdat de regelgeving en andere informatie aan te veel veranderingen onderhevig zijn en de gids al snel niet meer actueel zou kunnen zijn. We willen er op aan sturen om zoveel mogelijk via de website te gaan informeren, wel op de manier zoals u van ons gewend mag zijn. Hierbij kan dan snel geschakeld worden.

U begrijpt dus dat hier uitdagingen liggen waar we met elkaar aandacht aan dienen te schenken.

Tevens zijn wij er ook van bewust dat dit grote gevolgen heeft. Maar ook hierin mogen we ons vertrouwen op God stellen en Hem om uitkomst smeken, Hij is een God Die hoort.
Om toch mogelijkerwijs invulling te geven roepen we u/jou op om uw verantwoording hierin te nemen en op zoek te gaan naar vervangende ruimte, mogelijk zou dit binnen het bedrijfs- of verenigingsleven kunnen of bij iemand van de leden thuis.

Ook is het idee geopperd om grote verenigingen op te splitsen in groepen en bij leden thuis, met in achtneming van de dan geldende regels, vereniging/Bijbelstudie te houden.
We mogen niet vergeten dat ‘waar twee of drie in Mijn Naam vergaderen, zal Ik in het midden van hen zijn’.

U/jij ziet dus dat er best wat gebeuren moet en we er met zijn allen de schouders onder zullen moeten zetten.

Graag zien we ideeën tegemoet om te kunnen delen met andere verenigingen/ Bijbelstudiegroepen om zo dienstbaar naar elkaar te zijn.

Wilt u deze vakantie alvast na gaan denken over het volgende:
- Startdatum (normaal begint de startzondag op de 2e zondag in september, zou 13 september zijn, alleen is de startzondag nu uitgesteld naar 4 oktober.)
- Tijdstip (bestaat de mogelijkheid om de bijeenkomsten naar een ander dag(deel) te verschuiven?)
- De locatie (graag ook kijken naar vervangende ruimte elders.)
- Maximaal aantal personen die de locatie mag betreden, dus nagaan uit hoeveel personen uw/ jouw vereniging bestaat (inclusief leiding)
- Mogelijkheid onderzoeken om de vereniging te splitsen bij een groot aantal personen
- Is de samenkomst een open of besloten vereniging/groep
- Contactpersonen (extra leiding bij opsplitsing)
- Onderwerp van behandeling

Heeft u nog niet eerder in het overzicht gestaan met uw vereniging of Bijbelstudiegroep en wilt u graag toegevoegd worden, schroom niet om contact op te nemen naar onderstaand mailadres.
Ook willen we broeders en zusters uitnodigen om contact op te nemen als ze zich in willen zetten binnen het verenigingsleven.

Bij eventuele vragen zijn wij bereid die te beantwoorden, dit kunt u doen door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen met 06-10044121

Ook kunt u een van onderstaande personen aanspreken:

Voorzitter: Gerard Baarssen
aanspreekpunt mannenverenigingen
Secretaris: Jan-Fokke Snoek
aanspreekpunt besloten Bijbelstudiegroepen
Stefan Visser
aanspreekpunt gemengde verenigingen
Jantine Hoekstra
aanspreekpunten vrouwenverenigingen
Jan Visser
contactpersoon verenigingen vanuit de kerkenraad

Wij begrijpen dat dit best wat zorgen met zich mee kan brengen, breng het samen met uw leden in gebed en verwacht het van Hem die alle moeite en verdriet kent. Hij zal op Zijn tijd de uitkomst geven.

Rest ons nog u/jou een goede en gezegende tijd alsmede ook een geestelijk vruchtbare vakantie toe te wensen.

De werkgroep verenigingen.

Dagelijks Woord