Donderdag 4 Maart 2021

De vakantieperiode is weer voorbij en het verenigingsseizoen komt dus in beeld. Het afgelopen seizoen is abrupt gestopt door de Coronacrisis. En er zijn nog steeds maatregelen van kracht. Dat betekent dat het niet mogelijk is om alle volwassen verenigingen/ Bijbelstudiegroepen in te delen zoals dat eerder het geval was. Niet alleen door de RIVM-maatregelen, maar ook door de nieuwe catechisatioemethode voor de jeugd. 

Zelf op zoek naar alternatieve ruimte
We willen dan ook de leiding en leden oproepen om andere opties te overwegen en te zoeken. Hierbij zou je kunnen denken aan ruimtes in boxen, kantines, verenigingsgebouwen, thuis (met inachtneming van de regelgeving). Ook zou u kunnen uitwijken naar een andere dag of tijdstip. Graag zien we ook andere ideeën tegemoet om te kunnen delen met andere verenigingen/ Bijbelstudiegroepen om zo dienstbaar naar elkaar te zijn.

Startdatum winterseizoen

Normaal gesproken begint de startzondag op de 3e zondag in september 2020. Door diverse oorzaken is de startzondag nu echter uitgesteld naar 4 oktober. Wilt u toch eerder beginnen neem dan contact op met de koster als u in de kerk samenkomt.

Geen overzicht meer van verenigingen op papier
Verder zien we ervan af om dit seizoen een papieren versie uit te brengen van het overzicht omdat door maatregelen al snel iets niet meer actueel kan zijn. We willen er op aan sturen om zoveel mogelijk via de website te gaan informeren, wel op de manier zoals u van ons gewend mag zijn. Hierbij kan dan snel geschakeld worden. Eventueel zullen we ook via het kerkblad communiceren.

Wel informatie verstrekken over de verenigingen
Binnenkort willen we e leid(st)ers telefonisch benaderen om informatie over de Bijbelstudiegroep. Daarbij kunt u denken aan: de startdatum, frequentie, dag en locatie. Maar ook over het onderwerp wat jullie behandelen en wie de contactpersoon is. 

Informatie verstrekken voor 12 september
U/ jij mag natuurlijk ook de informatie per mail aandragen, dat stellen we zeer op prijs. Verder willen we er u/jou op wijzen dat we uiterlijk 12 september alle informatie aangeleverd willen hebben, er zit nog het nodige werk in om het allemaal te verwerken. Dit kan best kort dag zijn maar als we met zijn allen de schouders er onder zetten lukt het vast. Lukt dit niet door de omstandigheden, graag toch zo snel mogelijk aanleveren, dan verwerken wij het weer. Ook als er wijzigingen zijn, deze graag doorgeven.

Vragen of opmerkingen
Bij eventuele vragen zijn wij bereid die te beantwoorden, dit kunt u doen door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen met 06-10044121. Ook kunt u een van onderstaande personen aanspreken:
Voorzitter: Gerard Baarssen, aanspreekpunt mannenverenigingen
Secretaris: Jan-Fokke Snoek, aanspreekpunt besloten Bijbelstudiegroepen
Stefan Visser, aanspreekpunt gemengde verenigingen
Jantine Hoekstra, aanspreekpunten vrouwenverenigingen
Jan Visser, contactpersoon verenigingen vanuit de kerkenraad

De werkgroep verenigingen.

Dagelijks Woord

  • Niemand bedriege zichzelven. Zo iemand onder u dunkt, dat hij wijs is in deze wereld, die worde dwaas, opdat hij wijs moge worden. Want de wijsheid dezer wereld is dwaasheid bij God; want er is geschreven: Hij vat de wijzen in hun arglistigheid. -- 1 Korintiers 3:18-19