Woensdag 16 Oktober 2019

Binnenkort zullen de catechisaties weer beginnen, ook de belijdeniscatechisatie. Mocht je de belijdeniscatechisatie willen volgen, zou je je dan willen opgeven bij de predikanten (zie mailadressen elders op de website), zodat ze een afspraak kunnen maken voor een gesprek? Ook als je er voor jezelf nog niet uit bent, ben je welkom voor een gesprek.

De Heere is het waard dat we Hem dienen, volgen en belijden. Wanneer je Hem vraagt om Zijn leiding en het licht van Zijn Geest in je leven, dan zal Hij die ook zeker geven. Hij wil je door Zijn Woord en Geest onderwijzen en steeds meer onderwijzen.

Wie belijdenis wil doen in het midden van de gemeente wordt daarmee een vol-waardig lid van de gemeente. Je neemt de verantwoordelijkheid nu zelf op je, die je ouders eerst voor je droegen sinds ze je ten doop hielden.

Van een belijdend lid wordt verwacht dat hij/zij de Heere trouw wil dienen, met heel het hart. Dat zien we uitkomen in je persoonlijke omgang met de Bijbel, je gebedsleven, de keuzes die je maakt in je leven en het meeleven met de gemeen-te. ’s Zondags zien we je trouw tweemaal onder de verkondiging van het Woord van God en door de week wil je je als een oprechte discipel van de Heere Jezus openbaren.

Volmaakte christenen bestaan niet. Maar oprechte christenen wel. Voel jij ook een oprecht verlangen om je treden te zetten in Zijn spoor? Je wijkpredikant gaat graag met je in gesprek als je hierover vragen hebt.

Dit jaar zullen er weer drie groepen zijn:

• Ds. H. Polinder op zaterdagavond om 19.00 uur in de Immanuelkerk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;
• Ds. J. van Vulpen op zaterdagavond om 19.00 uur in de Maranathakerk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;
• Ds. H. Korving op dinsdagavond om 19.30 uur in de Schuilplaats, of in overleg op zaterdag, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Jongeren worden in principe bij hun wijkpredikant verwacht. Je wordt gevraagd je vooraf bij hem aan te melden. Jongeren uit de Polderwijk kunnen naar keuze aansluiten bij één van de groepen. Wanneer de tijden niet zouden schikken is er altijd overleg mogelijk.

Denk eens na over de vraag of de Heere het waard is om gediend te worden? We zien ernaar uit dat vele jongeren deze onberouwelijke keuze mogen maken. Een mooi boekje dat je kan helpen is van de hand van prof. dr. W. van Vlastuin, ‘Mag ik belijdenis doen?’ (uitgeverij De Banier, ISBN 9789462780002).

 

 

Dagelijks Woord

  • Maar die inziet in de volmaakte wet, die der vrijheid is, en daarbij blijft, deze, geen vergetelijk hoorder geworden zijnde, maar een dader des werks, deze, zeg ik, zal gelukzalig zijn in dit zijn doen. -- Jakobus 1:25