Woensdag 7 December 2022

Beste broeders en zusters,

Hierbij een bericht namens de Commissie van Beheer.

 Het zal u niet ontgaan zijn dat de prijzen van energie, zoals gas en elektriciteit, het achterliggende jaar enorm gestegen zijn. Waren de kosten van 1m³ gas 12 maanden geleden nog zo'n €0,80 per m³, inmiddels zijn die kosten gestegen tot maar liefst  €3,45 per m³. Het is niet uitgesloten dat de prijzen nog verder stijgen.

 Deze enorme lastenverhoging raakt niet alleen miljoenen huishoudens en bedrijven, maar treft ook ons als kerkelijke gemeente. Met drie kerkgebouwen zijn we namelijk grootverbruiker van gas; in 2021 zo'n 42.000 m³. Dit betekend dat als we ons verbruik niet aanpassen, we aankomende winter naar verwachting ruim  €110.000 meer kwijt zijn aan energiekosten dan normaal. Een forse kostenpost.

 Als Commissie van Beheer zijn we dan ook van mening dat deze bijzondere omstandigheden het nemen van rigoureuze maatregelen rechtvaardigen. We zullen de temperaturen in de kerkgebouwen deze winter (oktober t/m maart) dan ook met enkele graden verlagen. We begrijpen dat dit vervelend kan zijn maar we rekenen op uw en jullie begrip. De verwachting is namelijk dat we de kosten hiermee aanzienlijk kunnen drukken. 

 

Dagelijks Woord

  • Hem nu, Die machtig is meer dan overvloediglijk te doen, boven al wat wij bidden of denken, naar de kracht, die in ons werkt, Hem, zeg ik, zij de heerlijkheid in de Gemeente, door Christus Jezus, in alle geslachten, tot alle eeuwigheid. Amen. -- Efeziers 3:20-21