Maandag 16 Juli 2018

De kerk behoort een veilige plaats te zijn. Toch is die veiligheid niet altijd vanzelfsprekend. Ook binnen de kerk en in kerkelijke relaties komt misbruik voor, soms overduidelijk, soms heel subtiel. In de landelijke media is dat regelmatig te lezen. De Christelijke Gereformeerde Kerken zijn aangesloten bij “Het Meldpunt voor misbruik in kerkelijke relaties”. Dat meldpunt is er in de eerste plaats voor slachtoffers van misbruik, maar u kunt er ook terecht als u informatie, ondersteuning, of advies nodig heeft.

Omdat in geval van misbruik de stap naar de kerkenraad misschien te groot is, werd vanuit de landelijke organisatie geadviseerd om in elke gemeente vertrouwenspersonen aan te stellen. Dat advies heeft de kerkenraad ook opgevolgd en heeft een drietal personen benoemd.

De vertrouwenspersonen voor onze gemeente zijn; Martine Weerstand, Wilco Bloed en Peter de Boer. Deze zijn te bereiken op het E-mailadres; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het is niet de bedoeling dat deze vertrouwenspersonen het probleem zelf oplossen, maar dat deze een schakel vormen tussen het gemeentelid, de kerkenraad en/of het meldpunt.

 


 

 

Dagelijks Woord

  • God, voortijds veelmaal en op velerlei wijze, tot de vaderen gesproken hebbende door de profeten, heeft in deze laatste dagen tot ons gesproken door den Zoon; Welken Hij gesteld heeft tot een Erfgenaam van alles, door Welken Hij ook de wereld gemaakt heeft. -- Hebreeen 1:1-2