Maandag 24 September 2018

Ditmaal niet een jongere die zich voorstelt in de rubriek 'Jongeren onger oens' maar een hele groep! Hieronder een verslag van meidenvereniging Ruth, die op 19 februari een nachtje weg zijn geweest in Amsterdam.

Eindelijk na lang wachten was het dan zo ver! 's Ochtends na de dagopening en een lekker kopje koffie thuis bij Miranda in de auto gestapt richting Dronten. Waar we op de trein zijn gestapt naar Amsterdam centraal. Hier werden we opgewacht door Bert de Jong. Na een wat onwennig start (Bert had nog nooit een groep met alleen maar vrouwen onder zijn hoede gehad) zijn we eerst door China Town gelopen. Zelf de straatnaambordjes zijn hier tweetalig, Nederlands en Chinees. Hier kregen we wat te drinken uit een kokosnoot, welke Bert kocht voor ons in een Chinese buurtsuper.

Hallo, Ik ben Jan Kaptijn “ik bin er iene van” Erik en Boukje Kaptijn. We zijn thuis met zeven personen: mijn ouders ,twee broertjes, een zusje, een zus . Ik doe HAVO op de Pieterzand in Kampen en zit in mijn examenjaar.

Op een doordeweekse dag sta ik vroeg op ga naar school en kom vervolgens om vier uur weer thuis. Daarna doe ik huiswerk en doe vervolgens nog wat aan mijn hobby, of ga naar de Albert Heijn om daar mijn plicht als vuller te vervullen.

Dit keer niet een eigen interview met een jongere, maar een interview die wij van de site van BEAM hebben gehaald. Het is die van Jannieta de Vries. We hebben deze overgenomen, omdat we ook op deze manier een jongere kunnen voorstellen. Het gaat vooral over over woonplaats Urk.

Ieder jaar verlaten duizenden studenten het ouderlijk huis om uit te vliegen, de wijde wereld in. Maar dat betekent niet dat ze vergeten waar ze vandaan komen. In de serie ‘Trots op mijn roots’ vertellen jongeren over de plek waar ze opgroeiden én waarom ze daar nog steeds van houden. In deel 1: de Urkse Jannieta (20), die drie jaar geleden naar Groningen vertrok om geneeskunde te studeren.

Heeeey mensjes, Ik ben Alissa Kramer, 17 jaar, ik bin ur iene van Henk en Henny kramer. Ik ben de oudste thuis, ik heb nog een zusje en 2 broertjes.

Ik zit op kamers in Amersfoort, want ik doe het basisjaar op de Evangelische Hogeschool. Daar leer ik heel veel over mezelf, dus als ik mezelf zou moeten voorstellen met al die informatie die ik over mezelf heb geleerd…dan ben ik nog wel ff bezig… Ik doe het dus gewoon op de korte manier ;)

Mijn naam is Lucas de Vries , ik ben 17 jaar. Ik ben er iene van Hessel en Tina de Vries. wij wonen samen met mijn 2 zusjes en broertje op het Vooronder.

Ik hou me dagelijks bezig met school. Ik zit namelijk op de Hoornbeeck College in Kampen. Ik volg de opleiding verpleegkundige om daarna door te stromen in het leger als militair geneeskundige. In mijn klas zitten 6 jongens , waaronder 1 van de kerk, waar ik veel mee kan lachen en veel aan heb. Verder heb ik al een paar keer stage gelopen.

Mijn naam is Hendrik Brands, en ben 22 jaar oud (tijd gaat snel) Ik bin er iene van Andries en Liesbeth Brands. Ik heb verkering met Geertuida Post, zij is er iene van Hein en Hennie Post. Zij is trouwens ook al eens geïnterviewd in deze rubriek.

Nu ik mijn opleiding ‘’ Bedrijfsadministratie ‘’ heb afgerond, ben ik werkzoekende. In de tussentijd werk ik in de vis (o.a. bij Weerstand Foods)

 

De volgende jongere in de rubriek "Jongeren onger oens' is Geertruida Post.

"Mijn naam is Geertruida Post, en ben 16 jaar oud. Ik bin er iene van Hein en Hennie Post. Ik doe Havo op de Pieter Zandt, waar ik (bijna) elke dag met plezier naar toega. Verder werk ik al een tijd bij Bakker Bart, wat ik nog steeds graag doe. In mijn vrije tijd maak ik het liefst muziek, alleen of met anderen, en het liefst met de gitaar. In het weekend ga ik graag even naar mijn vrienden om gezellig bij te kletsen (of zingen).’’

In de rubriek 'jongeren onger oens' ditmaal Wilbette Snijder.

"Nou ik ben dus Wilbette,
17 jaar en ik bin ur iene van Sjoerd en Marijke Snijder. Ik ben het oudste meisje thuis, heb een broer boven mij en een broertje en zusje onder mij. Ik heb in 2012 mijn diploma gehaald op het Berechja College en ben dat jaar toen gelijk begonnen met de opleiding grafisch vormgeving aan het Deltion college Zwolle.
Ik ga elke dag naar Zwolle toe maar heb het erg naar m’n zin op school en doe het daarom met veel plezier. (okee, af en toe een dagje vrij moet kunnen:-p ) Ik werk sinds kort bij Kwalitaria De Bolder en vindt dat tot nu toe erg leuk. Als sport doe ik aan volleybal en zit er al ongeveer 6 jaar op. Echt een hele leuke sport en vooral heel erg gezellig!

In de rubriek 'jongeren onger oens' ditmaal Klaas Roos. 'Ik ben 20 jaar jong en bin er iene van Tiemen en Adrie Roos'

Mijn ouders zijn Tiemen en Adrie Roos. Eerst heb ik vwo gedaan op de Pieter Zandt, en nu studeer ik taalwetenschap aan de Universiteit Utrecht. Doordeweeks ben ik niet thuis, want ik zit daar in de kost. Erg gezellig, op een boerderij. Met deze studie kun je vele richtingen op. Je moet denken aan logopedie, spraakcomputers, onderzoeken hoe taal in de loop van de eeuwen is veranderd, enz. Zaterdagavond zing ik met het Urker mannenkoor Hallelujah. In de vrije uurtjes maak ik wat muziek of lees ik een boek. Ik teken ook graag, bijvoorbeeld stripverhaaltjes voor Urker Taol of voor de folder van ’t Dok.

In de rubriek 'jongeren onger oens' ditmaal Willie Baarssen-ten Napel. Juist ja, de echtgenote van Lub Baarssen, die ook al eens geïnterviewd is voor deze rubriek.

"Sinds kort ben ik dus getrouwd met Lub. Samen wonen we op camping ‘t Urkerbos. Ik zit nog op school. Daar doe ik de opleiding PABO op Gereformeerde Hogeschool te zwolle. Ben nu bezig de laatste dingen af te ronden. Dan hoop zo snel mogelijk voor de klas te kunnen staan. Op zaterdag sta ik in de viswinkel. Gitaar spelen is 1 van de vele bezigheden die ik leuk vind om te doen. Daar kan ik mijn passie in kwijt. "

Dagelijks Woord

  • Men zal nergens leed doen noch verderven op den gansen berg Mijner heiligheid; want de aarde zal vol van kennis des HEEREN zijn, gelijk de wateren den bodem der zee bedekken. -- Jesaja 11:9