Woensdag 18 September 2019

De komende tijd worden er veel baby's geboren op het AZC. Er zijn 14 vrouwen de komende maanden uitgerekend. Een werkgroep bezorgt, al zo'n anderhalf jaar, zoveel mogelijk spullen bij de gezinnen waar een kindje komt op het AZC.

Dit gaat om dingen als:kinderwagen, maxi-cosi, wandelwagen, aankleedkussen, wipstoeltje, badje, dekentjes, lakentjes, zwangerschapskleding en babykleertjes. Nu is de werkgroep door de spullen heen. De groep heeft al diverse oproepjes gedaan op Facebook en in de krant. Dat leverde 1 kinderwagen en 2 dozen grotere kleertjes op. Dat schiet dus niet echt op. 

Daarom....de werkgroep is dringend op zoek naar babyspullen!

House of Joy is een gebouw in Luttellgeest, waar onze Kerk via GAVE een bijdrage en ondersteuning aan geeft. Wij zijn daar dankbaar voor, maar een hand en een voet is soms nog veel
harder nodig. Er zijn namelijk heel veel mannen op het AZC die zich enorm vervelen. 

House of Joy biedt dan wel taallessen, voetbal avondjes enz. Maar niet elke man houd van voetballen, veel al hoog opgeleide mannen. Daarom is het idee ontstaan om een schaakavond of -middag op te starten.

Kunt u schaken en zou u zich hiervoor willen inzetten? En per slot van rekening is het ook voor u een stuk ontspanning! Voor schaakspullen kan gezorgd worden. Bij voorkeur wordt gezocht naar mannelijke schakers. Neemt u dan contact op met zr. Co vd Heuvel, Hooiland 61. Tel. 684256 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In september 2014 is er een kledingteam gekomen voor vluchtelingen op het AZC Luttelgeest. Dit kledingteam zamelt kleding in en sorteert het. De kleding wordt voor een klein bedrag uitgedeeld aan de vluchtelingen. Dit gebeurt namens de kerken in de Noordoostpolder en Urk. Ons doel is om naar vluchtelingen om te zien.

Mede door het uitdelen van kleding willen wij Gods liefde aan hen laten zien. Deze kleding wordt 2 keer per maand op dinsdagmorgen gesorteerd op een boerderij in Rutten. Een gezellig team van sorteerders uit meerdere kerken zet zich hiervoor in. We zijn op zoek naar extra vrijwilligers!

Als kerken op Urk en in de Noordoostpolder willen we graag naar vluchtelingen omzien en Gods liefde aan hen doorgeven. In het vorige seizoen is er veel kleding voor vluchtelingen gebracht. Daarvoor willen we u hartelijk danken. Maar het werk gaat door. Er blijven veel vluchtelingen komen. Daarom onze vraag: heeft u kleding liggen en wilt u ook delen van wat God u heeft gegeven?

Help ons om ook nu weer te helpen. We zijn op dit moment op zoek naar onderstaande kleding voor de winter.

Dagelijks Woord