Woensdag 12 Juni 2024

Grote groep jongerenJeugdraad

In onze grote gemeente is een grote groep jongeren aanwezig. Om alle activiteiten te organiseren is een Jeugdraad aanwezig. In de jeugdraad nemen de jeugdouderlingen plaats, aangevuld met een secretaresse. De jeugdouderlingen nemen vervolgens zitting in een onderstaande commissies en koppelt zo de zaken terug naar de jeugdraad. 

Dagelijks bestuur
Henk Romkes, onafhankelijk voorzitter
Jacob Korf, penningmeester

Contactadres Jeugdraad
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Gegevens pastoraal jongerenwerker
Jan Post 
Fuik 36, 8322 DJ, Urk
Mobiel: 06-50 80 19 09
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Gegevens jeugdouderlingen

Sectie Polderwijk
Naam: Henk Bakker
Adres: De Reede 30, 8321 DA, Urk
Telefoon: 06-14799911
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sectie: Schuilplaats
Naam: Jan Bakker
Adres: Molenstraat 35
Mobiel: 06-57 06 77 49
Mail: jan.bakkerDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sectie Immanuelwijk
Naam: Pieter Meun
Adres: Logger 28, 8322 EE, Urk
Mobiel: 06-11 66 11 65
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sectie Maranathawijk
Naam: Simon Gerssen
Adres: Pieter van Vollenhovenstraat 1
Mobiel: 06-113 24 080
Mail: simon.gerssenDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Commissies in de Jeugdraad

Onder de verantwoordelijkheid van de jeugdraad vallen:

- het verenigingswerk
- de activiteitencommissie
- de redactiecommissie
- en de steungroepDe activiteitencommissie
Deze commissie organiseert door het jaar heen diverse activiteiten. Klik hier voor de komende activiteiten.

Contactgegevens 
Voorzitter: Gerdiene Post mobiel 06-30908115
Secretaris: Klaas Korf mobiel 06-537 50 937


Namen leden Activiteitencommissie. Van links naar rechts: boven: Rein Kramer, Lenie ten Napel, Joanne Post, Anne Marie Post, Willemien van Slooten en Gerard Zeeman. Onder: Hein Kramer, Bons Hoekstra, Klaas Korf en Lucas Post. Ontbrekend op de foto: Jozephina Bakker en Willemijn de Boer.

Contactpersoon namens jeugdouderlingen/Jeugdraad: Br. Pieter Meun

Redactiecommissie
Aan het begin van het winterseizoen verschijnt een jeugdgids, met tal van aansprekende artikelen en veel informatie voor het komende winterseizoen. Wil je de jeugdgidsen van de afgelopen jaren inkijken? Klik hier. 

Dit jaar 2018 heeft de commissie zich weer ingezet om een mooie jeugdgids te maken, die als thema ‘echt kennen’ heef Dit thema zal op verschillende manieren terug komen in de gids en in het komende seizoen. Contact via voorzitter Janneke Pasterkamp, mobiel 06-12760715 en mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Namen leden redactiecommissie. Van links naar rechts boven: Lois Snijder, Geertruida Post, Janneke Pasterkamp, Louwe Kapitein en Mirjam de Boer. Onder: Hein Hakvoort, Kees Korf, Willem van Urk, Hendrik Brands en Lukas ten Napel 

Contactpersoon namens jeugdouderlingen/Jeugdraad: Br. Steven Korf

Pastoraal team
Wanneer jongeren 18 jaar worden krijgen ze bezoek van een jeugdouderling. Deze wordt daarin ondersteund door een pastoraal team.

In dit team nemen zitting (van links naar rechts):
boven: Piet Maljaars en Albert Bakker.
Onder: Williene Kaptein, Emma de Boer en Andrea Kramer.
Ontbrekend op de foto: Albert Arie Pronk en Elisabeth van der Heijde.

Contactpersoon namens jeugdouderlingen/Jeugdraad: Br. Jelle PostKaartschrijfcommissie
Het doel van de commissie is alle jongeren laten merken dat zij een plek in de gemeente hebben. Dit wil de steungroep doen door verjaardagskaartjes, maar ook met ziekte, rouw, slagen enz. een kaartje te sturen. Elke wijk in de gemeente heeft een contactpersoon die je kunt bereiken voor vragen. Coördinator is br. Kobus Post, tel. 06-10961938


De commissie bestaat uit: staande van links naar rechts. Zwanie Korf, Adriane Hakvoort, Willeke Bakker, Andrea Ras, Kobus Post en Jans Wakker.
Zittend: Mineke Loosman, Alie Baarsen, Fokke ten Napel, Willieanne van Slooten en Greetje Kofeman. Ontbrekend op de foto: Aliese Kramer, Edin Bogerd en Willeke van Slooten.


Verenigingscommissie

Naar welke vereniging ga jij? Je vader of moeder heef je misschien wel gewezen op het overzicht in de jeugdgids. Tja, toch maar even kijken. Er zijn er nogal wat. Wie zorgt er eigenlijk voor dat er steeds weer een vereniging voor je is? Dat is een taak van de verenigingscommissie! Deze is verantwoordelijk voor de aanwezigheid van voldoende jeugdverenigingen in verschillende leeftijdsgroepen. Ook moeten deze verenigingen een plekje te krijgen in een van onze drie kerkgebouwen. Samen met de jeugdouderlingen helpen zij mee te zoeken naar bereidwillige broeders en zusters die de verenigingen willen leiden. Voor jongeren die net belijdenis hebben gedaan worden bijbelstudiegroepen opgericht. o, nu weet je wie jouw vereniging regelt. ien we jou op één ervan? Welkom!

Contactpersoon namens jeugdouderlingen: br. Henk Bakker

 

Vertrouwenscommissie

Klik hier voor meer informatie 

Dagelijks Woord

  • Maar dit is het verbond, dat Ik na die dagen met het huis van Israël maken zal, spreekt de HEERE: Ik zal Mijn wet in hun binnenste geven, en zal die in hun hart schrijven; en Ik zal hun tot een God zijn, en zij zullen Mij tot een volk zijn. En zij zullen niet meer, een iegelijk zijn naaste, en een iegelijk zijn broeder, leren, zeggende: Kent den HEERE! want zij zullen Mij allen kennen, van hun kleinste af tot hun grootste toe, spreekt de HEERE; want Ik zal hun ongerechtigheid vergeven, en hunner zonden niet meer gedenken. -- Jeremia 31:33-34