Vrijdag 24 September 2021

Wie volwassen wordt, moet op allerlei gebied keuzes maken en zijn verantwoordelijkheid nemen. Dat is in de kerk niet anders. De Heere vraagt ook van jou je persoonlijk antwoord op Zijn roepstem. Een roepstem die al begon bij je doop en die je sindsdien vele malen en op allerlei manieren hebt kunnen vernemen. 

Stel jezelf eens de vraag of je je het wel kunt permitteren om zonder God door het leven te gaan? Is het geen zonde als je God zo lang laat wachten?

Graag brengen we de belijdeniscatechisatie onder de aandacht van onze jongeren. Deze zal ook na de jeugdzondag beginnen op zaterdag 25 september DV. 

Van een belijdend lid wordt verwacht dat hij/zij de Heere in trouw wil dienen, met heel het hart. Dat zien we uitkomen in je persoonlijke omgang met de Bijbel, je gebedsleven, de keuzes die je doet in je leven en het meeleven met de gemeente. ’s Zondags zien we je trouw tweemaal onder de verkondiging van het Woord van God (in de kerk of thuis met de kerk verbonden) en door de week wil je je als een oprechte discipel van de Heere Jezus openbaren.  

Nee, we verwachten niet dat je perfect bent. Verwacht dat ook niet van jezelf. Maar, wees oprecht en dien de Heere. Je wijkpredikant gaat graag met je in gesprek als je hierover vragen hebt.  

Dit jaar zullen er weer drie groepen zijn: 

Ds. W.A. Capellen op  zaterdagavond om 19.00 uur in de Immanuelkerk, 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ds. H. Polinder op  zaterdagavond om 19.00 uur in de Immanuelkerk,  
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ds. J. van Vulpen hoopt met een wat een kleine groep te kunnen beginnen op dinsdagavond 21 september om 19:30u in de Maranathakerk. Het kan dus zijn dat catechisanten worden geplaats bij een van de andere groepen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Jongeren worden in principe bij hun wijkpredikant verwacht. Je wordt gevraagd je vooraf bij hem aan te melden. Jongeren uit de Schuilplaatswijk kunnen naar keuze aansluiten bij een van de groepen. Wanneer de tijden niet zouden schikken, is er altijd overleg mogelijk. Graag zien we je aanmelding tegemoet voor de jeugdzondag 19 september. 

We zien er naar uit dat vele jongeren deze onberouwelijke keuze mogen maken. Een mooi boekje dat je kan helpen is van de hand van prof. dr. W. van Vlastuin, Mag ik belijdenis doen?. (uitgeverij De Banier, ISBN 9789462780002). 

Jullie predikanten.  

Dagelijks Woord

  • Die met tranen zaaien, zullen met gejuich maaien. Die het zaad draagt, dat men zaaien zal, gaat al gaande en wenende; maar voorzeker zal hij met gejuich wederkomen, dragende zijn schoven. -- Psalmen 126:5-6