Woensdag 12 Juni 2024

Collectebonnen

 Korte uitleg van gebruik collectebonnen:

  1. Collectebonnen zijn fiscaal aftrekbaar bij belastingaangifte.
  2. Bonnen voor maandag 18.00 uur besteld? Dezelfde week voor zondag thuisbezorgd!
  3. Voor transactie- en bezorgkosten wordt € 1,00 gerekend.
  4. Betaling van bestelling gebeurt in beveiligde omgeving van iDeal.
  5. Collectebonnen zijn nog steeds ook 's maandagavond in Schuilplaats (19:30-20:30) en Immanuelkerk (19:00-20:00) te koop.
  6. Gebruik van bonnen levert kerk kostenbesparing op (i.v.m. afstortkosten voor contact geld).

Uitgebreide informatie (klik hier- uitrolmenu)

Waarom zou ik collectebonnen gebruiken?
Collectebonnen worden enerzijds gebruikt om fiscale redenen. Een collectebon heeft een hogere waarde dan wat u gewend bent in de collectezak te gooien. Bijvoorbeeld een 50 cent muntje wordt een 75 cent collectebon. De 25 cent kunt u van de fiscus terug vragen, zodat het u niets extra’s kost maar de kerk levert het wel extra op.

Anderzijds omdat velen vaak zondags concluderen dat er niet genoeg collectegeld meer is. Collectebonnen zijn er meestal wel, omdat deze alleen gebruikt kunnen worden in de collectezak. Het hebben van collectebonnen is dus zeker gemakkelijk.

Daarnaast moet voor het afstorten van papier- en muntgeld bij de bank provisie worden betaald. Dat is per jaar een behoorlijke kostenpost voor de kerk. Om deze kosten te verlagen willen we de hoeveelheid papier- en muntgeld beperken. Een manier om dat te doen is het gebruik van collectebonnen.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van collectebonnen voor mij?
Gooit u papier- of muntgeld in de collectezak, dan is dit fiscaal niet aftrekbaar. Dat betekent dat u niets van de Belastingdienst kunt terugvorderen. Collectebonnen zijn echter wel fiscaal aftrekbaar. Onze kerk heeft namelijk de ANBI-status (klik hier voor meer info). Al snel hebt u 40% of meer voordeel, doordat de Belastingdienst dit aan u terug betaalt als u met al uw giften boven de minimale drempel uitkomt.

Wanneer krijg ik de collectebonnen thuis?
Als u de bonnen bestelt vóór maandag 18.00 uur, dan krijgt u dezelfde week nog vóór de zondag de collectebonnen thuis bezorgd.

Waarvoor zijn de transactiekosten?
Voor de verwerking en de bezorging wordt 1 euro gerekend. Om een iDeal betaling mogelijk te maken op de website is er een contract nodig met de bank. Elke betaling via iDeal kost de kerk geld. Om deze kosten beheersbaar te houden vragen wij u 1 euro per bestelling.

Kan ik de collectebonnen ook nog in de kerk halen?
Ja, iedere maandagavond kunt u zowel in de Immanuelkerk (19:00-20:00, pinnen is mogelijk) als in de Schuilplaats (19:30-20:30) ook zelf de collectebonnen ophalen.

Kan ik collectebonnen retour brengen? 
Nee, collectebonnen zijn niet te retourneren noch te verzilveren in contanten. 

 

Collectebon - Geel
€ 15.00
0,75 per stuk
20 stuks per vel
Collectebon - Oranje
€ 25.00
1,25 per stuk
20 stuks per vel
Collectebon - Blauw
€ 50.00
2,50 per stuk
20 stuks per vel

Dagelijks Woord

  • Maar dit is het verbond, dat Ik na die dagen met het huis van Israël maken zal, spreekt de HEERE: Ik zal Mijn wet in hun binnenste geven, en zal die in hun hart schrijven; en Ik zal hun tot een God zijn, en zij zullen Mij tot een volk zijn. En zij zullen niet meer, een iegelijk zijn naaste, en een iegelijk zijn broeder, leren, zeggende: Kent den HEERE! want zij zullen Mij allen kennen, van hun kleinste af tot hun grootste toe, spreekt de HEERE; want Ik zal hun ongerechtigheid vergeven, en hunner zonden niet meer gedenken. -- Jeremia 31:33-34