Zaterdag 20 April 2019

Onderstaande verzoek kregen wij via de scriba van de kerk binnen. Het verzoek plaatsen we in zijn geheel op de website. 

Geachte broeders en zusters van de CGK van Urk;

ter kennismaking: Onze organisatie gaat uit van het CGK Deputaatschap Pastoraat in de gezondheidszorg, onze werkgroep (RLG) organiseert een drietal vakantiereizen voor mensen uit o.a. de CGK met een lichamelijke beperking en voor ouderen die niet meer zelfstandig op reis/vakantie kunnen!

Met de vaarvakantie op het hospitaalschip de Prins Willem Alexander gaan we altijd de laatste week van April een mooie route door Nederland varen en de bedoeling was om vanuit Oud Beijerland via Schoonhoven, Arnhem, Zutphen en Zwolle naar Kampen te gaan varen!

Deze mail zou eigenlijk niet uw kant op zijn gekomen als we als organisatie niet door een tegenvaller zijn getroffen; we kunnen vanwege allerlei toestanden niet terecht in Schoonhoven en Zwolle en de route is nu gepland i.p.v. Schoonhoven naar Dordrecht en i.p.v. Zwolle naar Urk

De bootreis met de PWA vind plaats van D.V. 27 April t/m 3 Mei, op donderdag 2 Mei varen we vanuit Zutphen naar Urk en zullen daar rond twee uur arriveren en aanmeren, waarschijnlijk aan de burgemeester Schipper kade.

We kunnen 50 gasten meenemen in 25 tweepersoons hutten en zo’n 40 vrijwilligers die ook de hele week mee gaan. Het schip heeft een vaste bemanning, meestal met z’n zessen.

Vanaf ongeveer half vier willen we met onze gasten Urk gaan verkennen en willen dat gaan doen met de hulp van uw gemeenteleden!

Om een mooie route te kunnen uitzetten laten we ons graag verrassen door (hopelijk) uw kennis van uw dorp en onze gasten waarderen het ontzettend als zij met hun rolstoelen door een aantal van uw gemeenteleden worden geholpen;

Immers sommigen zijn het gehele jaar aan hun eigen kamer of bed gebonden en ervaren de reis en bovenal de ontmoetingen met medechristenen als een warme deken!

Wij hopen op jouw/uw medewerking!

Met vriendelijke groet, Bert Bax en Willem Zoeteweij, reisleiding PWA 2019
Telefoon Bert: 075-6175050.

Website RLG: https://cgk.nl/project/werkgroep-recreatie-lichamelijk-gehandicapten/

 

Dagelijks Woord

  • Waarlijk, Hij heeft onze krankheden op Zich genomen, en onze smarten heeft Hij gedragen; doch wij achtten Hem, dat Hij geplaagd, van God geslagen en verdrukt was. Maar Hij is om onze overtredingen verwond, om onze ongerechtigheden is Hij verbrijzeld; de straf, die ons den vrede aanbrengt, was op Hem, en door Zijn striemen is ons genezing geworden. -- Jesaja 53:4-5