Zaterdag 8 Augustus 2020

Ditmaal niet een jongere die zich voorstelt in de rubriek 'Jongeren onger oens' maar een hele groep! Hieronder een verslag van meidenvereniging Ruth, die op 19 februari een nachtje weg zijn geweest in Amsterdam.

Eindelijk na lang wachten was het dan zo ver! 's Ochtends na de dagopening en een lekker kopje koffie thuis bij Miranda in de auto gestapt richting Dronten. Waar we op de trein zijn gestapt naar Amsterdam centraal. Hier werden we opgewacht door Bert de Jong. Na een wat onwennig start (Bert had nog nooit een groep met alleen maar vrouwen onder zijn hoede gehad) zijn we eerst door China Town gelopen. Zelf de straatnaambordjes zijn hier tweetalig, Nederlands en Chinees. Hier kregen we wat te drinken uit een kokosnoot, welke Bert kocht voor ons in een Chinese buurtsuper.

Hallo, Ik ben Jan Kaptijn “ik bin er iene van” Erik en Boukje Kaptijn. We zijn thuis met zeven personen: mijn ouders ,twee broertjes, een zusje, een zus . Ik doe HAVO op de Pieterzand in Kampen en zit in mijn examenjaar.

Op een doordeweekse dag sta ik vroeg op ga naar school en kom vervolgens om vier uur weer thuis. Daarna doe ik huiswerk en doe vervolgens nog wat aan mijn hobby, of ga naar de Albert Heijn om daar mijn plicht als vuller te vervullen.

Heeeey mensjes, Ik ben Alissa Kramer, 17 jaar, ik bin ur iene van Henk en Henny kramer. Ik ben de oudste thuis, ik heb nog een zusje en 2 broertjes.

Ik zit op kamers in Amersfoort, want ik doe het basisjaar op de Evangelische Hogeschool. Daar leer ik heel veel over mezelf, dus als ik mezelf zou moeten voorstellen met al die informatie die ik over mezelf heb geleerd…dan ben ik nog wel ff bezig… Ik doe het dus gewoon op de korte manier ;)

Dit keer niet een eigen interview met een jongere, maar een interview die wij van de site van BEAM hebben gehaald. Het is die van Jannieta de Vries. We hebben deze overgenomen, omdat we ook op deze manier een jongere kunnen voorstellen. Het gaat vooral over over woonplaats Urk.

Ieder jaar verlaten duizenden studenten het ouderlijk huis om uit te vliegen, de wijde wereld in. Maar dat betekent niet dat ze vergeten waar ze vandaan komen. In de serie ‘Trots op mijn roots’ vertellen jongeren over de plek waar ze opgroeiden én waarom ze daar nog steeds van houden. In deel 1: de Urkse Jannieta (20), die drie jaar geleden naar Groningen vertrok om geneeskunde te studeren.

Mijn naam is Lucas de Vries , ik ben 17 jaar. Ik ben er iene van Hessel en Tina de Vries. wij wonen samen met mijn 2 zusjes en broertje op het Vooronder.

Ik hou me dagelijks bezig met school. Ik zit namelijk op de Hoornbeeck College in Kampen. Ik volg de opleiding verpleegkundige om daarna door te stromen in het leger als militair geneeskundige. In mijn klas zitten 6 jongens , waaronder 1 van de kerk, waar ik veel mee kan lachen en veel aan heb. Verder heb ik al een paar keer stage gelopen.

Dagelijks Woord